BLOG

Zwangerschapsshoot

Nicole Maart 13, 2023
zwangerschapsfotoshoot wapperstof Alkmaar Amsterdam Haarlem

zwangerschapsfotoshoot Terwijl ik net uit de Oostenrijkse sneeuw kom, word ik hier verwelkomt door een pak sneeuw. In maart! Jammer dat ik net geen buitenshoot gepland had staan. Ik heb een aantal jaar terug een hele specifieke aanvraag gehad voor een zwangerschapsshoot in de sneeuw. Volgens mij was het toen oktober en dacht ik; hoe gaan we dat nou regelen? En heel wonderlijk, een week voordat de shoot gepland stond begon het te sneeuwen. Dus toen hebben we alles omgegooid om de shoot een week te vervroegen. Mijn jongste dochter ging nog niet naar school en ik had geen opvang, dus zij ging mee naar de shoot. Voor de zwangere was het erg koud, maar de foto's waren magisch!

Nicole had het een stuk comfortabeler tijdens de studioshoot. Ik had deze stof net aangeschaft en hij paste perfect bij haar moodboard. Haar moeder ging mee om de stof te wapperen. Super mooi geworden!


Huwelijksfotograaf

Trouwfotografie Februari 14, 2023
trouwfotoshoot strand Ruijterhuys gemeentehuis zaanstad Alkmaar Amsterdam Haarlem

trouwerij fotograaf Ik krijg regelmatig de vraag of ik ook huwelijken fotografeer. Kort antwoord daarop is: JA! Afgelopen jaar heb ik meerdere huwelijken mogen fotograferen. Fantastisch om bij zo'n mooi moment in iemands leven te zijn!

Huwelijksfotografie is altijd maatwerk. Wat wil je gefotografeerd hebben? Alleen de ceremonie, of de hele dag vanaf aankleden tot het feest 's avonds? Afgelopen jaar heb ik alle varianten gehad; van alleen een huwelijksshoot om het koppel in hun mooie trouwkleding vast te leggen, een huwelijksshoot met ceremonie, een huwelijksshoot zonder ceremonie maar met taart aansnijden en borrel, tot het fotograferen van alle aspecten van de huwelijksdag. De voorbereiding, de aankomst van de bruidegom, de eerste blik van het huwelijkspaar, de huwelijksfotoshoot, de ceremonie, de borrel, het diner, de speech, de eerste dans, gevolgd door de openingsdans met ouders en het hele feest.

Het voordeel van een hele dag fotograferen is dat alles gedocumenteerd wordt en je een prachtig album van de hele dag kan maken. Zo'n dag gaat razendsnel voorbij en je wordt geleefd waardoor sommige momenten aan je voorbij gaan. Dan is het fijn dat je nog een mooi boek hebt waardoor je je dag weer kan beleven!


Zwangerschapsshoot

Marissa April 15, 2022
zwangerschapsfotoshoot met partner in bos buiten golden hour

zwangerschapsfotoshoot Ahhhh, dit is zo'n lieve foto. Marissa heeft deze ook uitgekozen voor aan de muur in een prachtige lijst. Dit is echt zo'n momentje waar je verwonderd op kan terugkijken nadat je kinderen hebt gekregen; zijn we echt ooit met zn tweeen geweest? Want als je eenmaal een gezin hebt is het alsof het nooit anders is geweest. Heel cliche maar zo waar! En misschien denk je stiekem ook wel: oh, toen hadden we nog rust :).


Tweeling newbornshoot

Tygo en Fynn Maart 29, 2022
baby shoot Haarlem

tweeling Woh, een tweelingshoot. Dit stond al lang op mijn wensenlijstje en nu mocht ik dat doen bij mijn eigen neefjes! Hoe bijzonder! Een tweelingshoot is toch net even anders dan 1 baby. Je wilt ze samen fotograferen maar ook allebei apart. En als de 1 rustig is, huilt de ander. Dan is het echt een uitdaging om ze allebei op het juiste moment mooi geposeerd en stil te krijgen. Gelukkig zijn ze wel echt gewend om lekker tegen elkaar aan te liggen. Sterker nog, veel tweelingen kunnen niet zonder elkaar. Wat wel makkelijk is, is dat als de 1 onrustig is, ik verder kan gaan met de ander.

Ondanks de uitdaging was het echt super leuk om te doen. Een tweeling heeft toch iets magisch. Een baby is al een wonder op zich, laat staan 2!


Newbornshoot

Chloe Maart 14, 2022
baby shoot purmerend

Kunst aan de muur De foto hierboven hangt momenteel groot in de woonkamer op een canvas in een mooie strakke lijst, waar levenslange garantie op zit. Naast deze mooie foto hangt nog een zwart wit portret van papa en mama met Chloe. Toen deze werken binnen kwamen was ik meteen verliefd. Zo mooi, daar blijf je naar kijken! Dat is meteen het grote voordeel van kunst aan de muur. Elke keer als je er langs loopt kijk je ernaar. En in dit geval doet het meteen herinneren aan die bijzondere eerste periode met je eerste kind. Het moment dat ze nog op je hand paste. Het gaat echt zo snel!

Maar het belangrijkste is dat je van de foto's kan genieten. Als ik vraag wat het doel van de shoot is, hoor ik vaak; "dat zien we nog wel, als we de digitale foto's maar hebben". Maar ik weet uit ervaring dat je tijdens en na de geboorte van je kind helemaal niet denkt aan iets met de foto's te doen. Daarom is het zo fijn als je hierin ontzorgt kan worden. Het enige wat jullie hoeven te beslissen is hoe je de foto's terug wilt zien. Aan de wand, in een box of een mooi album?


Harmonicaboekje

Vernieuwingen November 18, 2021
album bij elke shoot

New arrival, harmonicaboekje Mensen die mij volgen vanaf het begin zullen wel opgemerkt hebben dat ik wat vernieuwingen aan het doorvoeren ben. Afgelopen jaren is het enorm druk geweest, waardoor er voor veel dingen achter de schermen geen plaats meer was. Een voorbeeld is deze blog. Ik nam zoveel shoots aan, dat ik geen tijd meer had om mijn blog bij te houden, mijn website te vernieuwen, en vooral niet te vergeten; mijzelf te vernieuwen.

En juist die vernieuwing houdt je scherp. Dus ik heb besloten dat ik mijn bedrijf komende tijd anders ga inrichten. De allerbelangrijste vernieuwing is dat ik mij compleet ga focussen op kwaliteit en klantbeleving. Ik wil voor jullie een onvergetelijke ervaring creëren. Per slot van rekening laten jullie mij de mooiste momenten uit jullie leven vastleggen. Of het nou een zwangerschapsshoot, een newbornshoot of familieshoot is. Stuk voor stuk zijn het waardevolle momenten die je op zijn mooist vastgelegd wil hebben.

De eerste vernieuwing is dat je vanaf nu bij elke fotoshoot een prachtig harmonicaboekje krijgt. Dit is een nieuw product van mijn vaste albumleverancier. Je kan kiezen uit 6 verschillende kleuren, 2 soorten papier en zelfs een naam voorop laten drukken. De boekjes sluiten met een magneetsluiting en zijn heel makkelijk mee te nemen in je tas. Super leuk om de mijlpalen uit je leven te delen met anderen!


zwangerschapsshoot

Selina Maart 30, 2021
baby zwangerschaps shoot studio zwart wit

zwangerschapsshoot Selina Oh wat erg! Ik loop weer gigantisch achter op mn blog. Instagram en Facebook houd ik nog wel redelijk bij, maar mijn eigen blog is dan toch een beetje een ondergeschoven kindje. De reden dat ik me nu ineens realiseer dat ik mijn blog veel te weinig aandacht heb gegeven is dat ik toevallig wilde checken of een link naar mijn blog functioneerde. En ja, toen zag ik november staan.

We zijn inmiddels 4 maanden verder en het is super druk geweest. Waar ik voorheen heel veel buitenshoots deed, heb ik de afgelopen maanden vooral shoots in mijn studio gedaan. Nu het weer weer een beetje mooier wordt, komen de buitenshoots ook weer op gang. Vorige week een mooie shoot in Castricum mogen doen met een prachtig gezinnetje. Daarvoor nog eentje in Wormer waarbij we een super mooie zonsondergang hadden. Beide blogs hoop ik binnenkort te kunnen posten ;).

Op het moment van schrijven zit ik gedwongen thuis met een verkoudheid. Je zou het bijna vergeten, maar dat bestaat ook nog gewoon. Helaas kunnen we hier geen risico's mee nemen en heb ik voor deze week al mijn afspraken moeten afzeggen. Voordeel is wel dat ik dan mooi even mijn blog kan bijwerken.

Boven dit stukje staat de foto van Selina. Wat super dat ze er hoog zwanger nog zo bij kan liggen! Ze had na de shoot wel wat last van dr rug maar het resultaat mag er toch zijn! Inmiddels is ze al lang bevallen van haar zoontje. Selina, mocht je dit nog eens lezen dan hoop ik dat jullie gelukkig zijn drietjes en al je ambities en toekomstplannen, waarover je vertelde, uit mogen komen!


zwangerschapsshoot

Sabine November 30, 2020
baby zwangerschaps shoot studio zwart wit

zwangerschapsshoot Sabine Het wordt weer wat kouder buiten dus het aantal binnenshoots nemen weer toe. Het fijne van een binnenshoot is dat ik wat meer kan spelen met de belichting. High key foto´s, met een mooie witte glow rondom de zwangere, silhouette foto´s en low key foto´s komen allemaal aan bod. Daarnaast is het wat meer prive. Dus ook foto´s in mooie lingerie kunnen worden gemaakt.

Voor de shoot vraag ik mijn klanten altijd om een moodboard te maken op pinterest. Dat geeft mij een duidelijk beeld van de wensen. Wist je dat ik bij elke foto een pinbutton heb voor pinterest. Super makkelijk. Maar uiteraard ook geen probleem als je iemand anders zijn foto´s pint. Het gaat om de sfeer, het gevoel, de kleuren en soms de poses.

Het moodboard van Sabine was heel helder. Veel zwart wit en tegenlicht. Tijdens de bestelavond liet ik ze de beelden in zowel kleur als zwart wit zien. Hoe grappig dat ze voor de meeste beelden in kleur kozen. Ik moet zeggen dat haar galerij ook wel heel mooi zacht van kleur was, dus dat zwart wit in dit geval ook niet meer rust bracht.


newbornshoot

Tajra November 18, 2020
baby newborn shoot eerste 2 weken bloemen ingebakerd

newbornshoot Tajra Na een maand met redelijk wat zwangerschapsshoots, zat oktober helemaal vol met newbornshoots. Allemaal meisjes! Wat toevallig he! In december komt er weer een jongetje aan. Maar daarna wel weer een meisje ;). Ach ja, ik heb zelf 3 meisjes, dus ik weet alles van afwijken van de statistieken.

Tajra was de tweede baby van oktober. En ik kan nu al voorspellen dat ze een prachtige dame gaat worden, gezien haar ouders en broer en zus. Wat een mooi gezinnetje! Haar broer en zus waren al iets ouder en je kon zien dat ze helemaal gek op hun kleine zusje waren. Mooi om te zien dat ze mama ook al een beetje kunnen helpen en ontlasten. Dan heeft het toch echt voordelen om er wat langer tussen te laten zitten. Ik heb meerdere keren een newbornshoot gedaan waarbij er minder dan een jaar tussen de eerste en tweede zat. Dat is behoorlijk pittig hoor! Voordeel is wel dat ze later wat meer samen kunnen optrekken. Ach ja, zo is er overal wat voor te zeggen. Tajra heeft in ieder geval een hele lieve broer en zus die later goed op haar kunnen letten en haar mee kunnen nemen in hun ervaringen in het leven.


zwangerschapsshoot

Faith Oktober 29, 2020
zwangerschapsshoot Twiske amsterdam wapperende stof bos groen natuur

zwangerschapsshoot Faith Ik heb inmiddels alweer de newbornshoot van deze mooie mama achter de rug, maar ik moest nog even een blog schrijven er haar zwangerschapsshoot. Faith wist meteen dat haar zwangerschapsshoot in het Twiske moest plaats vinden. En ik snap wel waarom want dat is een fantastisch recreatiegebied tussen Zaandam en Amsterdam en Purmerend in.

Ik spreek voor een buiten zwangerschapsshoot altijd af vlak voor het gouden uurtje als de zon bijna ondergaat. Ik zat alleen nog helemaal in de zomertijd met mijn planning. Maar naarmate we verder de nazomer in gaan gaat de zon ook steeds sneller onder. Dat was dus even doorwerken. Gelukkig hadden we een prachtige zonsondergang.

Soms vraag ik wat assistentie van de aanstaande papa´s. In dit geval om de stof omhoog te gooien. Dat geeft zon lekker dramatisch effect. Bijkomend voordeel is dat de papa´s dan ook weer even een taak hebben. Want laten we eerlijk zijn: iets de lucht ingooien is toch echt een mannentaak :).

Faith en Douwe hebben deze foto gekozen voor een grote acrylplaat. Een super mooi aandenken aan de zwangerschapsshoot!


cakesmash

Noud September 28, 2020
baby fotoshoot newbornshoot jongen Utrecht Amsterdam

cakesmash Noud Woh wat is Noud alweer groot geworden. De laatste keer dat ik hem zag was tijdens zijn newbornshoot. Toen vond ik echt dat hij sprekend op zijn moeder leek. En nu zie ik zijn papa er meer in terug. Wat veranderen ze toch veel in een jaar tijd!

Het is altijd afwachten of kinderen bij een cakesmash ook zin hebben in cake. Sommige kinderen gaan helemaal los en anderen moeten er niets van weten. Noud zat er tussenin :). Hij moest een beetje wennen aan de set. Het is best wel indrukwekkend met die balonnen en die studiolampen. Maar de taart vond hij wel lekker. Vooral de botercreme. En het leukste was de taart omrollen. Echt een voetballer ;).


newbornshoot

Siem September 21, 2020
baby fotoshoot newbornshoot jongen Utrecht Amsterdam

baby fotoshoot Siem Jeetje, het is alweer herfst! Gelukkig konden we daar vandaag niets van merken. Maar het doet me wel beseffen dat de tijd vliegt! Het is afgelopen maand enorm druk geweest met shoots en ik had weinig tijd om de website bij te werken. Toch is mijn streven om van elke shoot (waar ik toestemming voor heb) op mijn blog te plaatsen.

Vandaag is Siem uit Utrecht aan de beurt. Ik heb in mei een dubbele zwangerschapsshoot met zijn moeder gedaan en zij wilde graag ook een newbornshoot doen. Wist je dat je korting krijgt op een newbornshoot als je ook een zwangerschapsshoot bij mij heb gedaan?

Siem was echt een schatje. Aan het begin en einde van de shoot eventjes wakker, maar verder heeft hij heerlijk geslapen. Die wakkere foto's zijn toch ook wel erg leuk, vind je niet?


zwangerschapsshoot

Mayesta Augustus 30, 2020
zwangerschapsshoot gouden uurtje golden hour strand wijk aan zee castricum

zwangerschapsshoot Mayesta Ik heb een nieuwe favoriete locatie. Wat is het strand toch een fantatisch mooie locatie om foto's te maken. Ik had met Mayesta en haar vriend afgesproken op het strand in Wijk aan Zee. Meestal is het hier niet al te druk. Maar toevallig werd het die week lekker weer en wilde iedereen naar het strand. Gelukkig konden we probleemloos foto's maken en die paar mensen in de zee kon ik wegshoppen.

We begonnen boven in de duinen. De zon scheen toen nog volop en zakte steeds een beetje verder richting zee. Prachtige warme kleuren met een dat welbekende gouden randje. Daarna liepen we richting het water. De zon had een beetje moeite om nog door te komen, maar af en toe tussen de wolken door vingen we toch wat stralen op. Echt prachtig licht.


newbornshoot

Iva Augustus 24, 2020
baby fotoshoot newbornshoot meisje Purmerend

baby fotoshoot Iva Iva was een heerlijk klein poppetje. Ze sliep lekker de shoot door en liet zich mooi poseren. Haar grote broers hadden minder zin om op de foto te gaan. Soms proberen we de kinderen nog wel te overtuigen, maar als ze echt niet willen zullen we dat niet forceren. Daar worden de foto's niet mooier op. Gelukkig wilden papa en mama wel met de kleine Iva op de foto. Ouders realiseren het zich niet altijd, maar dat zijn voor je kinderen later erg waardevolle foto's. En dan maakt het echt niet uit als je babybuik nog niet weg is, of je wallen over vloer slepen. Overigens kan ik een hoop wegpoetsen. Maar het gaat er vooral om dat je kinderen later een mooie foto hebben van jullie toen zij nog een baby waren. Ik krijg vaak de vraag of de ouders of broertjes en zusjes ook op de foto mogen. Dit staat misschien niet vaak op de website, maar natuurlijk zit dat in het standaard pakket!! Ik maak altijd foto's van alles gezinsleden met de baby! Zo'n waardevolle herinnering!


zwangerschapsshoot

Sunniva Augustus 19, 2020
zwangerschapsshoot gouden uurtje golden hour twiske

zwangerschapsshoot Sunniva Op deze foto doet Sunniva echt haar naam eer aan; "geschenk van de zon". Deze foto nam ik op het allerlaatste moment van de shoot. We waren eigenlijk al onderweg naar de auto. De zon zat achter de wolken en het werd vrij donker. Maar vlakbij de auto zakte de zon nog iets verder en scheen zij zo onder de wolken door. Ik zag aan Sunniva dat ze al best wel moe was, maar ik kon haar gelukkig zonder moeite overtuigen dat we hier echt een foto van moesten maken. En ik wist ook al meteen welke jurk dat zou moeten worden, een cremekleur met gouddraadje erin. Dit is nou met recht het gouden uurtje, alhoewel, in ons geval de gouden tien minuten. De hele zwangerschapsshoot was mooi, maar deze laatste foto's zijn toch echt wel mijn favoriete zwangerschapsfoto's.


baby fotoshoot

Lio Juni 05, 2020
baby fotoshoot newbornshoot jongen Assendelft Saendelft

baby fotoshoot Lio Soms kan je nog zo goed voorbereid zijn, maar zijn er factoren van buitenaf die je hele voorbereiding in de soep laten lopen. Zo ook met de newbornshoot van Lio. Eigenlijk startte de babyshoot zoals altijd: ik kom aan met een hele lading spullen en loop een heel aantal keer heen en weer van de auto naar het huis om alles uit te laden. Toen ik alles had opgezet ging de bel. Het concultatiebureau kwam onderverwacht langs voor een gehoortest en hielprik. Ik keek even naar de slapende baby en dacht: neee!!!!! Maar ja, dan maar het beste er van hopen. Lio was na de testen klaarwakker. Hij was gelukkig wel relaxt en lag lekker om zich heen te kijken. Maar slapen, ho maar. Om een baby goed te poseren moet hij lekker slapen omdat hij anders continu met zijn armen en benen zwaait. Gelukkig viel hij aan het eind van de shoot toch nog even in slaap en heb ik ook nog wat klassieke newbornfotos kunnen maken.


zwangerschapsfotoshoot

Nathalie Mei 01, 2020
zwangerschapsshoot buiten Assendelft Purmerend duingebied bossen

zwangerschapsshoot Nathalie Ik loop hopeloos achter met mijn blog. Het doel was om elke fotoshoot te beschrijven, maar ik ben een beetje de weg kwijt waar ik ben gebleven. Dus ik pak maar de laatste shoot want daarvan weet ik zeker dat ik nog niets heb geplaatst. De rest komt er echt nog aan.

Je zou denken dat ik alle tijd heb nu in deze coronaperiode, maar eigenlijk heb ik nauwelijks tijd. Komt natuurlijk ook omdat mijn kinderen 24/7 thuis zijn. Ik ben benieuwd wanneer we weer een beetje een normaal ritme gaan krijgen. Voorlopig gaan ze na de vakantie 2 dagen naar school. Mijn jongste mag ook weer een dag naar de creche. Ik heb dus mijn man heel subtiel verteld dat het mij wel een goed idee leek als hij dan op vrijdag gaat werken (hij werkt nu de meeste dagen thuis). Lijkt me heerlijk, een dag alleen! Tot 14.00 dan, want dan komen de oudste 2 alweer uit school.

Wat ook weer wat meer richting normaal gaat zijn mijn shoots. Voorzichtig pak ik weer wat op. Rekening houdend met de veiligheidsvoorschriften en 1,5 meter afstand houdend. De shoot van Nathalie was de eerste shoot na 1,5 maand dicht te zijn geweest. Wat vond ik het fijn om weer onderweg te zijn naar een shoot! Heerlijk om weer met fotografie bezig te zijn. Ook wel een beetje gek, want het voelde een beetje alsof ik illegaal bezig was. Gek hoe de wereld inene zo op zn kop kan staan.

Toch zat alles wel mee met de fotoshoot. Het licht was perfect, het was niet te druk op de locatie, Nathalie was een prachtige zwangere vrouw en de jurken pasten haar perfect. Ik ben heel blij met het resultaat.


baby fotoshoot

Jolein Maart 29, 2020
zwangerschapsshoot lifestyle wit Assendelft

baby fotoshoot Jolein Sinds dat ik begonnen ben met fotoshoots heb ik een terugkerende "nachtmerrie" dat ik eeen keer ergens aankom zonder een opgeladen batterij, of geheugenkaart of iets anders essentieels voor de shoot. Tot de shoot van Jolein is dit altijd goed gegaan. Ik ben nog nooit wat vergeten. Maar ja, eens moet de eerste keer zijn. Ik kwam bij het huis van Jolein aan met al mijn spullen voor de newborn fotoshoot en ik was bezig om alles op te zetten, tot ik aankwam bij de flitslamp. En toen dacht ik ineens K***T, die trigger ligt nog thuis. De trigger heb ik nodig om de lamp een signaal te geven om te flitsen. En het was een regenachtige dag en vrij donker, dus die had ik echt nodig. Tja, toen mocht ik weer helemaal naar huis. Wat dom. Nou ja, die kunnen we ook van ons lijstje afstrepen. Dat overkomt me niet nog een keer.

Uiteindelijk is het een hele leuke shoot geworden en was Murphys Law niet van toepassing. Jolein heeft tijdens de babyshoot lekker geslapen en zelfs haar grote zus wilde nog eventjes meewerken.


Zwangerschapsshoot Zaandam

Sarina Februari 29, 2020
zwangerschapsshoot lifestyle wit Assendelft

Zwangerschapsshoot Sarina Wanneer ik een zwangerschapsshoot heb vraag ik de aanstaande mama's altijd even om een sfeerbeeld te maken op pinterest. Dat geeft mij een heel goed beeld van wat je mooi vind en welke kant ik op moet met de kleuren en accessoires.

Sarina had een duidelijk sfeerbeeld neergezet. Veel wit, zwart wit en een beetje lifestyle gevoel. Ze was zelf verbaasd dat ze een zwangerschapsshoot had geboekt, maar uiteindelijk had ze bedacht dat dit toch wel een te bijzondere periode was zonder dit mooi vast te leggen. Ze dacht eigenlijk dat ze niet het type was om op de foto te gaan, maar uiteindelijk vond ze het heel leuk om te doen. Ik begeleid altijd iedereen door de poses heen. Daarbij ben je je zo aan het concentreren op je eigen lichaam dat je bijna vergeet dat je voor de camera staat.


Baby fotoshoot Beverwijk

Noud Februari 11, 2020
baby fotoshoot Assendelft jongen zwart wit slapend Saendelft

baby fotoshoot Noud Ik had de papa en mama van Noud al mogen vastleggen tijdens een geweldige zwangerschapsfotoshoot. Het weer, de lucht en het licht werkte helemaal mee. Nu mocht terugkomen voor de baby fotoshoot en Noud werkte ook helemaal mee. Hoeveel mazzel kan je hebben :). Hij was zo zoet tijdens de shoot. Sliep lekker overal doorheen. Tijdens bijna elke newbornshoot haal ik mijn zwarte doek tevoorschijn om een aantal foto's in papa's en mama's handen te maken. Zo'n foto is heel symbolisch omdat je daar heel goed op kan zien hoe klein je baby op dat moment was. Een paar weken later past hij of zij al niet meer in je handen. Ze groeien zo hard. Nog regelmatig denk ik terug aan de newborntijd van mijn kinderen. Zo klein en knuffelbaar! Gelukkig hebben we de foto's nog ;).


baby fotoshoot Assendelft

Sena Februari 04, 2020
newborn shoot Assendelft meisje roze slapend Saendelft

baby fotoshoot Sena De mama van Sena wilde graag dat de newbornshoot helemaal gewrapt werd. En dat is stiekem wel erg fijn want een baby slaapt dan veel beter door alles heen. Kleine Sena heeft dus heerlijk geslapen tijdens de shoot en geen kik gegeven. Baby´s vinden inbakeren heerlijk. Ze voelen zich warm en geborgen en de krappe ruimte is net als mama´s buik. Om een beetje variatie in de galerij te krijgen heb ik de wrap ook los gebruikt. Ik had deze achtergrond nog niet eerder gebruikt, maar eigenlijk is ie super mooi. Voor herhaling vatbaar!


baby fotoshoot Zaandam

Jolijn Januari 29, 2020
newbornshoot dromenvanger bloemen Saendelft

Newborn shoot Jolijn Bij de baby fotoshoot van Jolijn begonnen we met de familiefoto's. Haar grote zus(3 jaar) moest naar de opvang en we wilden nog even met het hele gezin op de foto. Daar had grote zus ook wel zin in. Alleen toen alles klaar stond en ze op de set mocht gaan zitten had ze er geen zin meer in. Tja, dan moet je het dus doen met wat de kinderen bereid zijn te geven. Gelukkig had ik tussen de nukkige bui door nog wel wat kunnen schieten en zaten er uiteindelijk genoeg familiefoto's tussen, maar van te voren weet je nooit hoe dat gaat. Kinderen zijn zo onvoorspelbaar! Daarom kan ik ook nooit bepaalde shots garanderen. I go with the flow ;).

Gelukkig gingen de newbornfoto's van een leien dakje, dus dat compenseerde weer een beetje :).


trouwerij De Rijp

Bas en Kim December 15, 2019
trouwen De Rijp molen

Trouwerij Bas en Kim Twee maanden terug mocht ik een prachtige bruiloft fotograferen in De Rijp, Noord Holland. Kim en Bas wilden in eerste instantie de bruiloft klein houden, maar naarmate de datum vorderde werd de dag steeds grootser. Uiteindelijk had Kim een prachtige trouwjurk aan en was het een dag met alles erop en eraan. Ze kwamen aan in een prachtige oude auto (het was natuurlijk een bijzondere oldtimer van een of ander merk, maar ik zou het echt niet meer weten). De ceremonie was in het raadhuis van de Rijp in een sfeervolle trouwzaal die bomvol genodigden zat. Radio 10 DJ Rob van Someren was de babs. Het was een prachtige ceremonie. Wat een fijne dag om te fotograferen!


babyshoot Purmerend

Saar November 25, 2019
baby fotoshoot Purmerend

Babyshoot Saar Soms laat een baby fotoshoot zich niet plannen. De mama van Saar was al bijna 38 weken toen ze vroeg of ik nog een plekje had. Ik was op vakantie en een beetje aan het rekenen op mn ligbedje. Ik dacht, over 2 weken bevallen en dan 1,5 week erna de shoot. Dat heb ik net 1 plekje! Dus ik zeg: prima, dat gaat lukken! Wat denk je? Bevalt ze 2 dagen erna. Gelukkig had ze net op tijd het voorwerk gedaan en hoefte ze niet na de geboorte nog op zoek naar een fotograaf. Ik daarentegen zat ineens met een overvolle agenda. Tja, dat werd even bikkelen. Gelukkig heb ik het allemaal gered en zijn we inmiddels al weer even verder. Nog steeds die overvolle agenda, dus ik loop wat achter in de blogs.... En voorlopig zit er nog weinig lucht in, dus ik hoop dat ik tussendoor nog wat kan bijwerken.

Saar is het kleine zusje van Lyn. Lyn was nog maar anderhalf jaar oud, maar vond die levensechte pop wel interessant. Regelmatig kwam ze even langs om een aaitje te geven of een kusje. Tijdens zon bezoekje maakte ik snel deze foto. Zo lief hoe grote zussen kunnen zijn he!

Heb je het filmpje al gezien die haar vader heeft gemaakt van de shoot? Erg leuk om zo een beeld te krijgen van een newbornshoot!


baby fotoshoot Wormerveer

Lora Oktober 08, 2019
babyshoot wormerveer baby in  mandje oud roze krommenie

baby fotoshoot Lora Omdat het zo druk is geweest de afgelopen maanden had ik voor de shoot van Lora niet direct tijd. Een newbornshoot ging dus niet. Lora was dus al 3 maanden toen ze bij mij in de studio kwam. Je ziet meteen verschil in type shoot. Lora was de hele tijd wakker en keek met hele grote ogen in het rond. Ze was niet zo groot dus ze paste nog prima in mijn newbornprops. Het leuke van deze leeftijd is dat je al echt contact kan krijgen. Ze begon al een beetje te brabbelen en je kon merken dat ze dat sociale contact leuk vond. Zo lief!


baby fotoshoot Wormerveer

Damian Oktober 03, 2019
newbornshoot wormerveer creme jongen met mama krommenie

baby fotoshoot Damian Gelukkig herinneren we ons de eigen geboorte niet meer, maar ik kan me voorstellen dat dat best een heftige ervaring was. Voor de moeder valt het al niet mee om een baby door een opening van 10cm te persen, maar een baby kan het er ook aardig benauwd van krijgen! Damian had klem gezeten in het geboortekanaal en had daardoor twee enorme bulten op zn hoofd. Gelukkig was hij tijdens de newbornshoot best wel relaxt dus hij zal er niet enorm last van hebben gehad, maar het moet wel heftig voor hem zijn geweest.

En dan is de vraag, hoe ga je daar in de nabewerking mee om? Bij mij ligt het er een beetje aan hoe de ouders erin staan. In dit geval heb ik het er niet uitgebreid over gehad omdat het zo'n opvallend detail van tijdelijke aard was. Als het echt een kenmerk was geweest die bij de baby hoorde, dan had ik die niet weggehaald. Maar ja, in dit geval zullen de bulten na een paar weken wegtrekken en dan is het jammer als deze op alle foto's terugkomen. En sommige ouders zeggen, laat al die pukkeltjes of schilfertjes maar zitten, zo is hij of zij nou eenmaal. En zo kan de shoot helemaal op je eigen wensen worden afgestemd ;).


babyshoot Heemskerk

Kyran September 10, 2019
newbornshoot Amstelveen creme jongen met mama

Babyshoot Kyran Kyran was bijna 4 maanden toen hij voor een fotoshoot langs kwam. Zijn moeder wilde graag foto´s van hem alleen en foto´s met hun gezinnetje. Op die leeftijd is het altijd even afwachten hoe ver de ontwikkeling is. Sommige baby´s hebben een hekel aan op hun buik te liggen of zijn nog niet zo heel sterk. Ze kunnen nog niet zonder ondersteuning zitten. Maar toch kan je dan ook leuke foto´s maken. Kyran kon heel goed op zijn armpjes steunen terwijl hij op zijn buik lag. Ik heb dat afgewisseld met op zijn rug liggen want anders werd het erg vermoeiend. Het leuke van deze leeftijd is dat je al echt contact kan maken en reacties kan ontlokken. En baby´s zijn dan meestal nog niet eenkennig.


Newborn shoot Noord Holland

Levi September 02, 2019
newbornshoot Amstelveen creme jongen met mama

Newbornshoot Allison En toen waren we al weer 2 weken aan het werk! Het is afgelopen periode erg druk geweest dus ik loop wat achter in de blogs. Eigenlijk zouden we deze zomer een beetje makkelijk doen en lekker in Nederland blijven. We waren net 2 weken in mei weggeweest naar Zuid-Frankrijk, dus we hadden geen zin in zo'n lange reis. Maar toen bleek het weer nogal tegen te vallen en hebben we last minute nog maar even besloten om naar Italie te gaan. Dus ik moest ineens heel veel werk in een korte periode doen. De week voor mijn vakantie had ik drie bestelsessies en de week na mijn vakantie kon ik volop aan de bak met nieuwe shoots omdat alles samenviel. Gelukkig heb ik het allemaal gered.

Helaas heb ik ook veel mensen moeten teleurstellen omdat ik vol zat en geen nieuwe shoots kon aannemen. Wacht niet te lang met boeken want het gaat gewoon erg hard! September zit vol en Oktober bijna.

1 van de shoots voor mijn vakantie was de newbornshoot van Levi. Ik heb zijn mama ook al mogen fotograferen toen ze nog hoog zwanger was. Zo leuk om dan na de geboorte weer terug te mogen komen. Ik krijg vaak de vraag of broertjes, zusjes en papa's en mama's ook op de foto mogen. Graag zelfs! Dit is zo leuk voor later! Zowel voor jullie baby als voor jullie zelf. Hoe jullie er toen uitzagen als gezinnetje. Later zullen jullie die foto's koesteren waar je baby op staat met mensen die belangrijk voor hem of haar zijn. Ik maak altijd diverse foto's van verschillende combinaties. Met de broertjes en zusjes, met het hele gezin, met papa, met mama en zelfs de hond gaat af en toe op de foto!


Newborn shoot Noord Holland

Allison Juli 07, 2019
newbornshoot Purmerend creme meisje

Newbornshoot Allison Dat is nog eens vriendschap! Selina en Alex hebben een newbornshoot cadeau gekregen van Selina's beste vriendin. Een super waardevol cadeau! Een kledingkast vol kleertjes is natuurlijk ook leuk, maar al die mooie kleertjes zal een baby maar kort dragen. Terwijl foto's altijd blijven en je weer terug kunnen brengen in die emoties van toen je baby pas geboren was. Wat was ze toen klein en lief! Je zult je herinneren dat het een periode was met veel mijlpalen. Alles voor de eerste keer; het moment dat ze voor het eerst op je borst werd gelegd, voor de eerste keer in papa's armen, voor de eerste keer in bad, de eerste keer aan de borst. Alles is nog nieuw en bijzonder en je zit helemaal in de babybubbel. Heerlijk om dan af en toe een album erbij te kunnen pakken om weer die momenten van toen te beleven.

Allison was echt een schatje. Aan het begin van de shoot was ze heel alert en zat alles te bekijken. Stel je voor dat je wat mist! Gelukkig kunnen we dan ook mooie foto's maken. Het doel is een slapende baby, maar achteraf zijn ouders vaak blij dat ze ook een paar mooie foto's hebben waar hun baby zijn of haar mooie ogen laat zien. Na een flesje viel Allison in een diepe slaap en konden we haar prachtig poseren.


Zwangerschapsshoot Heemskerk

Sindy Juni 30, 2019
zwangerschapsshoot buiten Beverwijk Heemskerk Castricum strand duinen bossen

Zwangerschapsshoot Sindy Er zat niet zoveel tijd tussen de shoot van Sindy en Chloe, maar het weer was een wereld van verschil. Ik had met beide dames op dezelfde plek afgesproken, maar Sindy had de mazzel dat het prachtig weer was. Voor een zwangerschapsshoot is dat zeker fijn aangezien ik bijna geen jurken met lange mouwen heb. Er stond een klein briesjes, wat een leuk effect gaf aan de foto's. De stoffen wapperden prachtig in de wind. Overigens is dit niet te zien op bovenstaande foto. Hier staan we in de beschutting van de bomen. Een prachtige locatie waar het wit van de bloemen mooi terugkomen in de jurk.

Sindy's man en zoontje waren ook mee. Noah had helemaal zin in de fotoshoot en gedroeg zich ook voorbeeldig. Altijd fijn als kinderen ook op de foto willen en op deze manier ook onderdeel worden van die mooie herinnering. Noah kan later terugkijken op de foto's en zich dat bijzondere moment herinneren dat zijn kleine broertje nog in mama's buik zat en dat hij kusjes en knuffels gaf aan de grote buik van zijn moeder.

Mijn oudste dochter pakt nog regelmatig een foto erbij van toen zij nog enigskind was en denkt daarbij met weemoed terug aan alle aandacht die ze toen kreeg. En dat ze toen nog niet haar spulletjes hoefde te delen en of moest verstoppen omdat anders haar zusjes ermee vandoor gingen. Ik moet altijd wel een beetje lachen als ik dit zie, maar ik snap best dat oude foto's herinneringen en emoties op kunnen roepen. Ik vind het ook heerlijk om albums door te bladeren en terug te denken aan mooie momenten in ons leven. Op het moment dat we er midden in zitten heb je het vaak niet zo door en vind je het allemaal maar erg gewoon, maar terugkijkend op die foto's realiseer je je ineens wat voor mooie momenten het toen waren. Hoe klein je kinderen toen waren, of hoe prachtig een vakantie was. Echt waar, foto en beeld moet je koesteren want later is dit van onschatbare waarde!


Zwangerschapsshoot Castricum

Chloé Mei 27, 2019
zwangerschapsshoot buiten Beverwijk Heemskerk Castricum strand duinen bossen

Zwangerschapsshoot Chloe Zomers als de zon wat later ondergaat, plan ik een zwangerschapsshoot vaak savonds. Dan hebben we het welbekende gouden uurtje wat een mooie gloed over de foto´s geeft. Er was alleen tijdens de shoot van Chloe weinig goud te bekennen. Het was nat donker en koud weer. En dat eind mei! Waar is de zomer als je hem nodig hebt?

Gelukkig kan mijn camera een vrij hoge isowaarde aan, dus met een beetje nabewerking is het toch een zonnige shoot geworden ;). Met behulp van de aankomende papa hebben we deze foto wat dynamischer gemaakt door de jurk de lucht in te gooien. Altijd mooi om te zien dat de papa's blij zijn dat ze eindelijk een taak hebben en deze ook altijd zeer serieus op zich nemen. Het is namelijk niet alleen de jurk een zwieber geven, je moet ook heel snel een stap naar achter doen want anders komt papa in beeld. Allemaal timing en een aantal pogingen. Eigenlijk gewoon heel hard werken ;).

Overigens krijg ik regelmatig de vraag of de papa ook op de foto mag. Er staan niet zo veel voorbeelden op mijn website, maar de papa's gaan vrijwel altijd ook op de foto. Tenzij ze zelf niet willen, of uberhaupt niet mee zijn (dat komt ook wel eens voor). En als er kinderen zijn mogen die ook op de foto!


Album

album Mei 27, 2019
newborn fotoshoot Saendelft Wormer Haarlem Zaandam Amsterdam

Album Standaard zit er bij de shoot een album. Bij levering doe ik altijd extra mijn best om daar een cadeautje van te maken, want dat maakt het ontvangen extra leuk. Althans, zo denk ik erover. Maar ik liet vroeger als kind ook regelmatig iets inpakken als het stiekem voor mezelf was, dus wellicht ben ik geen goede graadmeter ;).

Dit is wel iets meer werk dan een digitale foto verzenden, maar het geeft me een goed gevoel om te weten dat mijn foto's mooi zijn afgedrukt op producten die op de particuliere markt niet te vinden zijn. Of in ieder geval niet zo mooi. In het begin, toen ik nog geen kvknummer had, drukte ik mijn foto's bij diverse drukkers af. Het is ongelofelijk hoe veel verschil daar in zit! Maar ook per drukker de ene of de andere keer. Als professional kan je daar niet op vertrouwen. Ik druk nu mijn foto's af bij een bedrijf die elk uur!!! de printers kalibreerd. Want alleen al een beetje temperatuursverschil kan al de inkt beinvloeden. Nou snap ik dat de meeste klanten dat verschil niet zien, maar als je zelf een uur met een foto bezig bent geweest om te retoucheren en alles tot en met de huidskleur wilt laten kloppen, dan wil je dat dit ook zichtbaar is op de afdruk.

Ik lever evengoed digitale bestanden, maar als je bij mij voor producten gaat, weet je dat het goed is. En ook wel heel makkelijk dat je niet meer zelf aan de slag hoeft om een album te maken of op zoek te gaan naar wandproducten.


Cakesmash Zaandam

Dilay Mei 13, 2019
cakesmash meisje Saendelft Wormer Haarlem Zaandam Amsterdam

Cakesmash Dilay Een cakesmash is altijd een feestje. De set is altijd extra vrolijk met balonnen, slingers en eigenlijk alles wat ook maar in het thema past. De mama van Dilay had mij een voorbeeldje gestuurd van wat ze leuk vond en welke taart het ongeveer moest worden. Ik probeer me daar altijd zo goed mogelijk aan te houden, met hier en daar een eigen twist. Ik had nog een tankje helium staan omdat ik die nog een keer wilde gebruiken voor een kindershoot in het bos (kindje op een bospad met een mooie bos zwevende balonnen), maar dat was er nog niet van gekomen. Dus we hadden bij deze cakesmash ook zwevende balonnen. Leuk om tegen aan te tikken. Vonden mijn kinderen later ook erg leuk (en nee, ze hebben ze niet opengemaakt en de lucht opgezogen, daar zijn ze nog net even te jong voor :) )

We hebben eerst schone foto's gemaakt. Dilay was zwaar onder de indruk en zat geinteresseerd om zich heen te kijken. Maar zodra de taart voor haar werd gezet dook ze er op af. Ik kon nog net een snoekduik naar mn camera doen. Want dat eerste moment mag ik natuurlijk niet missen. De taart was wel onderzoekswaardig, maar echt smullen deed ze niet. Ik denk dat ze de botercreme wel lekker vond voelen want binnen no-time zat de hele vloer onder de botercreme. Die ontdekkingsreis van al die baby's blijft fantastisch om te fotograferen.


Newbornshoot Saendelft

Lucas Mei 9, 2019
newbornshoot jongen Saendelft Wormer Haarlem Zaandam Amsterdam

Newbornshoot Lucas Ik weet nog dat ik met een enorme toeter het zusje van Lucas fotografeerde. Ik was toen een week of 37 zwanger. Je zou het niet direct denken, maar een newbornshoot is nog best wel een workout. Sowieso alle spullen meesjouwen, maar ook tijdens de shoot gebruik je best wat spieren. Wat was ik toen gebroken erna. Ik hoopte denk ik ergens nog dat het de bevalling op gang zou helpen, maar helaas ;). Gelukkig ben ik nu 2,5 jaar later wat mobieler als ik haar broertje Lucas mag fotograferen. Kleine Emma en haar grote zus stonden al helemaal klaar voor de shoot. Keurig op elkaar afgestemde kleertjes aan en haartjes in model. Helaas hield Emma het al gauw voor gezien toen ze met haar broertje en zus op de foto mocht. Met kinderen is altijd afwachten of ze meewerken of niet. Gelukkig hebben we nog wel een mooie foto kunnen maken! Ik voorspel een dolle boel over een paar jaar!


Newbornshoot Wormer

Sam April 8, 2019
newbornshoot meisje mandje Wormer Haarlem Zaandam Amsterdam

Newbornshoot Sam Soms als het druk is, vergeet ik wel eens mijn pagina's bij te werken. De shoot van Sam had ik al wel in mijn galerij staan, maar ik had er nog helemaal niets over geschreven. Daarom bij deze alsnog een stukje ;).

Sam was een engeltje om mee te werken. Ze bleef heerlijk slapen door de shoot heen. Soms hebben baby's tussendoor nog een beetje honger en dan moeten we even een pauze inlassen. Vaak bouw ik dan de set om naar een andere achtergrond. Of ik ga alvast wat opruimen aangezien ik de gehele woonkamer overneem met al mijn spullen :). Het voordeel van een diep slapende baby is dat hij of zij makkelijk te poseren is en rustig in een mandje kan liggen. Een wakkere baby strekt zich en beweegt zich zoveel dat het niet veilig is om hem of haar in een mandje te fotograferen. Overigens kan een slapende baby ook plotseling bewegen, dus ik iets moeten pakken vraag ik altijd een ouder om even bij hun baby te zitten.


Newbornshoot Haarlem

Luuk Maart 18, 2019
newbornshoot jongen mutsje stoer blauw Haarlem Zaandam Amsterdam

Newbornshoot Luuk Voordat ik een shoot plan heb ik altijd nog even preconsultatie met de klant. Dan nemen we de shoot door, bespreken we welke kleuren we gaan gebruiken, hoe je je het beste voor kan bereiden en alles wat verder nog ter sprake komt. Karen, de moeder van Luuk, gaf aan van kleur te houden. Maar ja, welke kleuren dan? Soms kunnen de kleuren van de babykamer een mooie inspiratiebron zijn. Het kamertje van Luuk had een bepaalde groen-blauwe kleur. Over de telefoons is dat natuurlijk erg lastig uitleggen. Ik had dus alle blauwe en groene achtergronden meegenomen die ik had. Uiteindelijk hebben we voor de shoot een bruine en zeeblauwe kleur gekozen. Het is voor een galerij mooi als de kleuren op elkaar worden afgestemd. Zeker als er voor een album gekozen wordt.

Dan moet je natuurlijk niet denken dat je zorgvuldige planning ook daadwerkelijk zo wordt uitgevoerd. Luuk besloot dat het tijd werd om de boel eronder te poepen. Soms kan je daarna nog wel wat foto's maken. Maar Luuk bleef bezig, dus uiteindelijk konden we de achtergrond niet gebruiken die we in eerste instantie wilden gebruiken. Maar eigenlijk was dat helemaal niet erg want nu hebben we die mooie zeeblauwe kleur gebruikt. Wat is het zo een stoer jongetje he?


Newbornshoot Zaandam

Sophie Maart 15, 2019
newbornshoot meisje Castricum Zaandam Amsterdam roze

Newbornshoot Sophie Sophie was 11 dagen oud tijdens de shoot. Ze wist al heel duidelijk hoe ze comfortabel lag. Elke keer als ik haar voetje poseerde schoot het als een elastiekje weer terug naar de oorspronkelijke positie. Dan heb je als fotograaf toch te luisteren naar dit kleine minimensje ;). Een newbornshoot slaagt alleen als de newborn op zijn of haar gemak is en comfortabel is. Dat betekent een gevulde buik, een lekker warme omgeving en een fijne houding. Sophie was helemaal op haar gemak. Zo erg, dat ze tot 3 keer haar moeder in haar fotogenieke truitjes eronder gepoept heeft. Maar papa hoefde niet jaloers te zijn, want die is nog even getrakteerd op een plasje. Hilarische momenten die ik helaas niet op de foto heb omdat we nog aan het poseren waren. Gelukkig heb ik wel 1 van haar "lachjes" kunnen fotograferen. Is ze niet lief?


Lifestyleshoot Castricum

Bent Februari 12, 2019
lifestyle newborn Castricum Zaandam Amsterdam

Lifestyleshoot Bent Bent was al ruim twee maanden toen ik een lifestyle newborn shoot bij hem thuis mocht doen. Grote blauwe kijkers keken geboeid in het rond terwijl ik de foto's shoot. Geen slapende baby dus. En alhoewel een slapende baby heel lief is, was het ook geweldig om de interactie van Bent met zijn ouders te zien. Heerlijk hoe hij reageerde op kusjes en knuffels. Baby's zijn dol op knuffelen en het is ook nog eens heel goed voor ze. Het versterkt het immuunsysteem, het vergroot het zelfvertrouwen en zorgt voor goede hechting. Daarom is het ook zo fijn dat bij een lifestyleshoot deze kostbare momentjes worden vastgelegd in zijn eigen vertrouwde omgeving. Een lifestyleshoot legt de dagelijkse bezigheden vast zonder te poseren. Daarbij geef ik hier en daar wel wat aanwijzingen zodat de foto net even beter wordt ;).


Zwangerschapsshoot

Chiara Januari 15, 2019
zwangerschapsshoot studio licht lifestyle Zaandam Amsterdam

Zwangerschapsshoot Chiara Voor Chiara en Jeffrey was deze zwangerschap erg bijzonder en daarom wilden ze hier een mooie herinnering van maken. Aangezien het buiten al een stuk kouder werd, gingen ze voor een studioshoot. Het voordeel hiervan is dat je ook wat makkelijker foto's in je lingerie kan maken want je hebt alle privacy. Overigens hoeft dit geen belemmering te zijn, want ik heb ook wel eens midden in een weiland gestaan met een zwangere dame in haar lingerie. Het was toen wel zomer. Dat scheelt! We gingen voor een shoot in lichte kleuren. Wit, creme, kant en baby blauw. Een leuk detail: inmiddels is hun zoontje geboren en hebben we de newbornshoot in dezelfde kleuren gedaan.


Veranderingen

Op naar een mooi 2019! Januari 14, 2019
portfoliobox fotoshoot Amsterdam

Keuzes Ik heb mijn blog de laatste tijd niet zo goed bijgehouden. En dat had een reden. Ik had namelijk een beetje te veel hooi op mijn vork. In eerste instantie merkte ik dat niet direct, maar ik kreeg steeds vaker last van vanalles en nog wat. Hoofdpijn, buikpijn, moe.... En toen moest ik tot de conclusie komen dat ik keuzes moest maken, want ik kon niet meer alles blijven doen. Dus ik heb besloten mijn vaste werk op te zeggen en me volledig op Saenmoments te richten. Ik fotografeer met zoveel plezier en ik krijg er zo veel energie van, dat ik hier wel mee door MOET gaan.

2018 was een mooi jaar. Ik heb mooie en leuke shoots gedaan en ik heb een stap gemaakt richting producten aanbieden. Voor 2019 ga ik een iets andere structuur opzetten die gericht is op een hogere service en mijn klanten ontzorgt. Ik heb altijd al mijn tijd genomen voor mijn klanten, maar hier wil ik nog meer in investeren. Ik hoop dat een fotoshoot bij Saenmoments een leuke herinnering wordt waarbij er aandacht is voor de klant. Niet alleen tijdens de shoot, maar ook ervoor en erna. Voor de shoot bespreken we alle wensen en details door, en na de shoot laat ik de foto's zien en bespreken we de mogelijkheden. Willen jullie digitale foto's omdat je de foto's wilt toevoegen aan een eigen fotoalbum, of wil je al dat werk niet en gaan jullie voor een luxe album op maat? Of wellicht een mooie portfoliobox zodat je je herinneringen er snel even bijpakt? De keuze is aan jullie en alles is mogelijk!


Zwangerschapsshoot

Janice November 05, 2018
zwangerschaps shoot Zaandam Amsterdam

Zwangerschapsshoot Janice Janice en haar man waren vanuit Den Haag overgekomen naar Oostzaan voor een mooie zwangerschapsshoot. We hadden eerst een paar dagen eerder afgesproken maar het weer zag er zo slecht uit, dat we het verzet hebben. En gelukkig maar, want het was op de afgesproken dag een heerlijke avond. Terwijl ik stond te wachten op Janice kwamen er steeds zwangere dames voorbij. Ze waren alleen allemaal zo sportief gekleed dat de kans klein was dat Janice daar bij zat. Alhoewel ik allemaal mooie jurken mee heb, maak ik vaak ook nog een aantal foto's van een zwangere dame in haar eigen kleding. Daardoor besteden de meeste vrouwen nog extra aandacht aan hun kleding. Zo herkende ik ook meteen Janice, want ze zag er tiptop verzorgd uit. Haar haren in de krul en haar make-up zorgvuldig opgebracht. Ik geef het ook altijd als tip mee om jezelf lekker op te tutten. Dan voel je je niet alleen mooi en bijzonder, maar het is ook de finishing touch op de foto! En terwijl Janice druk aan het poseren was, waren de dames van mominbalance zich in het zweet aan werken. Een mooi contrast!


Zwangerschapsshoot

Maaike Oktober 16, 2018
zwangerschaps shoot Castricum

Zwangerschapsshoot Maaike Ik had met Maaike afgesproken op een prachtige plek in het Noord Hollands duinreservaat. Een grote diversiteit aan begroeiing en koeien die vrij rondlopen. Hoe idylisch kan je het hebben. Ik zag die koeien rustig grazen en het zag er allemaal zo oer Hollands en vredig uit dat ik Maaike vroeg of ze van koeien hield. Maaike had niets op koeien tegen dus ik vroeg haar of ze ertussen wilde poseren. Ik dacht dat zo'n uber Hollands plaatje wel leuk zou zijn. Dus wij gingen op de koeien af. Helaas waren de koeien net uitgegraast en vertrokken ze naar een ander graasgebied. Dus wij de koeien achterna. Ik had de jurk weer netjes gedrapeerd toen de koeien besloten dat het speelkwartiertje was aangebroken. Koeien kunnen dus best wel hard in galop!! En als dan 400 kilo (hoe zwaar zijn koeien?) op je af komt, is dat best wel spannend! Gelukkig kon Maaike achter een boom gaan staan en waren de koeien vooral heel hard rondjes aan het rennen. Maar spannend was het wel! Ik denk dat ik niet snel meer ga voorstellen om tussen die lieve slome grazende koeien te gaan poseren. Voordat je het weet veranderen ze in jonge puppies.


Album cadeau bij shoot

Nano album Oktober 08, 2018
zwangerschap newborn album cadeau bij shoot

Album Ik ben al een tijdje op zoek naar producten die bij mijn stijl passen. Producten die je niet bij de Hema of Albelli kan bestellen, maar echt mooie onderscheidende producten die een blijvende herinnering vormen voor je shoot. Ik vind het heerlijk om af en toe te bladeren in mijn fotoalbums. Herinneringen ophalen. Verwonderen over hoe hard de tijd gaat... Dat doorbladeren en wegmijmeren doe je toch minder snel als de foto´s zijn weggestopt in een mapje op de computer. Ik maak me er zelf ook schuldig aan, dus ik weet hoe het gaat ;). Sommige foto's verdienen gewoon een plekje in een prachtig album of op een mooi canvas of in een mooi portfoliobox.

Om deze reden heb ik ervoor gekozen om een klein album bij mij shoots te leveren. Een prachtige kwaliteit, met stevige dikke bladzijden en kleur getrouw afgedrukt hoe ik het bedoelt heb. Ik heb hier ook samples liggen van drukkers waarbij de kleuren totaal niet overeenkomen met mijn gecalibreerde scherm. Daar kan ik enorm van balen. Maar gelukkig heb ik nu een bedrijf gevonden waar ik blij van wordt, en ik hoop mijn klanten ook. Voor de kaft heb je keuze uit allerlei kleuren. Zo kan je je album personaliseren en dat maakt het nog fijner om naar te kijken.


familieshoot Castricum

Janneke Augustus 15, 2018
familieshoot bossen duinen Catrsicum Zaanstad buiten

Familieshoot Janneke Jannke had een zwangerschapsshoot voorbij zien komen en vroeg mij of ik ook familieshoots deed. Ja! Dat doe ik! Ze wilde graag haar schoonouders een foto van de kinderen cadeau geven. Helemaal leuk!

We hadden voor de familieshoot afgesproken bij Johanna's hof in Castricum. Een leuke locatie waar ik ook meteen gebruik kan maken van de omgevallen bomen en takken waar iedereen op kon zitten. Het zoontje van Janneke wilde het liefst gewoon spelen en vooral niet te veel poseren. Gelukkig heb ik voor dat soort momenten allerlei afleidingstechnieken in mijn tas zitten zoals bellenblaas wat ook nog eens leuke beelden voor de shoot geeft! Uiteindelijk hebben we de druk niet te veel opgevoerd en is het een hele leuke shoot geworden!


Zwangerschapsshoot Amsterdam

Joella Augustus 10, 2018
zwangerschapsshoot studio zwart wit Zaanstad Amsterdam tegenlicht

Zwangerschapsshoot Joella Ik had in eerste instantie met Joella op een buitenshoot afgesproken. Maar toen ze nog eens goed ging kijken op pinterest wat ze mooi vond, kwamen daar allemaal studiofoto's naar voren. Dus uiteindelijk hebben we in de studio afgesproken. Joella vond vooral silhouetten en heldere belichting mooi. Uiteindelijk hebben diverse achtergronden, belichtingsstijlen en jurken toegepast in de shoot.


Zwangerschapsshoot Oostzaan, Amsterdam

Marije Augustus 04, 2018
zwangerschapsshoot Twiske Oostzaan Amsterdam buitenshoot kant tulle in mooie jurk

Zwangerschapsshoot Marije Marije gaf aan dat ze een buitenshoot in het Twiske wilde doen. En dan niet daar waar iedereen het kent, maar op een prive eiland van een boer. Marije en haar man waren al even met hun bootje wezen kijken en stuurde me een aantal foto's door van een prachtig gebied.

De shoot was op een mooie zomeravond in Augustus. Met hun bootje gingen we naar het eiland. Enthiousiast marcheerde ik op mn slippers door de brandnetels. Daar had ik niet over nagedacht.... Het nadeel van brandnetels is dat je het niet direct voelt. Dus ik stond al midden op het eiland voordat ik door had dat het niet helemaal slim was... De man van Marije bood heel galant aan om me over het eiland te dragen. En alhoewel zijn spierballen echt indrukwekkend waren, kon ik hem dat toch niet aan doen. Voorzichtig klom ik weer terug de boot in en heb ik gelukkig vanaf daar de shoot kunnen schieten. We stonden precies goed voor de ondergaande zon met haar gouden gloed. En bikkel Marije ging zelfs in het gras liggen voor dat mooie plaatje! Het was het waard want de shoot is prachtig geworden.


Newbornshoot Assendelft

Evi Juli 29, 2018
newbornshoot Assendelft meisje baby shoot roze

Newbornshoot Evi Een newbornshoot is over het algemeen hard werken. Het is de bedoeling dat de baby slaapt dus je moet elke keer voorzichtig de baby in een nieuwe pose leggen. Sommige baby's zijn heel gevoelig en dan moet er veel gesust worden. En weer andere baby's lijken wel continu honger te hebben tijdens een shoot. Daarom duurt een newbornshoot ook een stuk langer dan een gewone shoot. Geduld is het toverwoord.

Evi was een droombaby. In het begin was ze even wakker, maar ze lag heerlijk relaxt en vond alles prima. Ze viel al gauw in slaap en toen sliep heerlijk door, zelfs toen haar grote zus haar een klein beetje zat te porren. Ze zal in haar korte leventje al wat gewent zijn. Een enorme hond vloog af en toe tijdens de shoot langs het raam om ook maar blik te kunnen werpen op wat daar binnen allemaal gebeurde. Zo'n shoot is natuurlijk ook wel heel erg interessant.


Zwangerschapsshoot Krommenie

Simone Juli 22, 2018
zwangerschapsshoot Assendelft zwart wit low key

Zwangerschapsshoot Simone Wat hebben we toch een heerlijke zomer! Het weer kan niet stuk. Maar ja, als je zwanger bent, zijn deze temperaturen toch iets minder. Simone had van haar vriendinnen een zwangerschapsshoot cadeau gekregen voor haar verjaardag. Dus wat is dan een mooier moment dan op je eigen verjaardag een shoot te doen!

Ze was al redelijk ver in haar zwangerschap en het was van dat warme weer dus ze hield behoorlijk wat vocht vast. De oorspronkelijke vorm van haar voeten was redelijk ver te zoeken. Gelukkig kunnen we dat in de nabewerking goed corrigeren. Wat jammer dat we daar in het echt geen tool voor hebben (behalve bevallen, want dan zijn alle kwaaltjes ineens weer voorbij). Simone haar zoontje was ook mee. Ik had alvast wat duplo voor hem neergezet maar hij had zelf ook autootjes meegenomen. Zijn speelgebied werd steeds groter en uiteindelijk reed hij met zijn autootje over mama's buik toen ze op haar rug lag voor een pose. Een heerlijke foto is dat geworden. Spontaan zoals het moment was. Zeker met kinderen is het af en toe afwachten wat ze bereid zijn te geven. Maar Simone heeft in ieder geval een paar mooie foto's met haar zoontje.


Babyshoot

Sacha Juli 05, 2018
baby shoot Assendelft baby meisje grijze achtergrond basic neutraal een jaar

Babyshoot Sacha Sacha kwam foto´s maken voor haar eerste verjaardag. Haar mama had van te voren al gezegd dat ze echt een pretletter is, en daar was geen woord van gelogen. Volkomen op haar gemak ging ze op de set staan en lachte heerlijk de camera in.

Een babyshoot is erg leuk om te doen als je kindje 1 wordt. Zowel met als zonder cake. De mama van Sacha wilde liever een paar mooie foto´s hebben zonder dat ze helemaal onder de taart zat. Het voordeel van een gewone babyshoot zonder taart is dat we wat meer variatie kunnen aanbrengen in de foto´s. Dus we hebben de achtergrond gewisseld, met verschillende props gewerkt en een kledingwissel gedaan. Tot Sacha aangaf dat het genoeg was. Toch heeft ze het lang volgehouden want we hebben bijna het uur vol gemaakt en dat is voor zo´n kleintje toch best wel lang.


Newborn shoot

Lotte Juni 01, 2018
newborn shoot Assendelft meisje zalm kleur

Newbornshoot Lotte De mama van Lotte had een newbornshoot van haar man cadeau gekregen voor haar verjaardag. Wat origineel en super attent van haar man. Qua planning was het nog best een beetje spannend, want de uitgerekende datum viel net op de laatste dag van mijn vakantie. Uiteindelijk bleek Lotte nog wel lekker bij dr mama te zitten en kwam ze bijna 2 weken later.

Lotte was 8 dagen oud tijends de shoot. Dit is een ideale leeftijd voor een newbornshoot. Als ze ruim twee weken zijn slapen baby's toch minder makkelijk en hebben ze meer troost nodig tijdens de shoot. Maar Lotte was heerlijk relaxt en sliep lekker door. Een klein voedingsmomentje tussendoor, maar dat is voor mij weer een moment om de set om te bouwen.


Cake smash

Jace Mei 17, 2018
cake smash Krommenie Zaanstad jongen grijs zilver groen en blauw

Cakesmash Jace Jace kwam bij mij in mijn thuisstudio samen met zn moeder, oma en beste vriendinnetje van zn moeder. De dames werden voorzien van thee en Jace mocht meteen aan zijn modellencarriere beginnen. Bij een cakesmash begin ik altijd met een serie "schone" foto's. Daarna kunnen we eventueel een ander setje aantrekken of meteen de taart neerzetten.

Jace keek wel even naar de taart maar viel niet direct aan. Wel deed ie vrolijk mee met oma's liedjes. Dan maar de taart iets dichterbij zetten. Toen was het toch wel erg verleidelijk om op onderzoek uit te gaan in die taart. Het eerste vingertje ging voorzichtig naar de room. Hmm, dat is best lekker!

Elke keer hoop ik dat ze compleet met hun hoofd in die taart duiken. Helaas, Jace was keurig opgevoed en hield het allemaal zeer netjes. De taart was zelfs nog zo netjes dat hij in de tas mee naar huis kon! Gelukkig zijn de foto's erg leuk geworden, en hebben we ook nog een lekkere blauw/groene toet en knuistjes kunnen vastleggen!


Cake smash

Kensi Mei 27, 2018
cake smash Assendelft Zaanstad meisje grijs roze wit

Cadeau idee!!! Het is momenteel helemaal hip om een fotoshoot cadeau te doen. Deze maand alleen al had ik 4 cadeau-shoots. Super leuk idee! Vooral de cakesmashes zijn een populair cadeau. Een cake smash is een super leuke herinnering aan de eerste verjaardag van je kindje. Hoe leuk is het dan dat je dan van je beste vriendinnen cadeau krijgt!

Maar ik had deze maand ook een attente man die zijn vrouw een newbornshoot van hun ongeboren kindje cadeau deed voor haar verjaardag. En zwangere dame die niet wist wat ze moest vragen voor haar verjaardag dus een zwangerschapsshoot cadeau had gevraagd. Super slim! Op haar verjaardag kwam ze langs voor de shoot. Ik hoop dat ze zich extra jarig voelde met al die aandacht!

Saenmoments heeft ook cadeaubonnen. Zowel voor een gehele shoot als een bijdrage in de shoot. Mail me voor meer info!


Zwangerschapsshoot

Anne Februari 17, 2018
zwangerschapsshoot buiten in rode jurk Zaanstad

Zwangerschapsshoot Anne Ik werd vrijdags gebeld door Max of ik nog een plekje had voor zijn hoogzwangere vriendin. "Tuurlijk, leuk! Hoe ver is ze?" "Ehm, 42 weken". Ok! Even snel schakelen dus!! Anne en Max vonden dat het wachten nu zo lang duurde, dat ze net zo goed nog even een fotoshoot konden doen. En wat ben ik blij dat ze dat hebben gedaan want Anne was prachtig zwanger! Zelfs met 42 weken straalde ze nog en had ze een prachtige buik. Ze wilden graag een buitenshoot doen. Super, want ik had net een super mooie nieuwe lens aangeschaft voor de buitenshoots! We hadden afgesproken in het bos bij Castricum en de zon scheen haar laatste stralen van de dag. Alleen zaten we nog maar in februari dus het was best wel koud. Voor mij natuurlijk niet erg, maar voor Anne was het wel even bikkelen. Wat heb ik een respect voor haar! Tussen alle foto's door snel even opwarmen en weer door naar de volgende outfit en locatie. Het was het bikkelen waard, je staat er prachtig op Anne!


Newbornshoot

JamesFebruari 01, 2018
newbornshoot Haarlem vader met baby zoon

Newbornshoot James James moet gedacht hebben, papa en mama vandaag in een nieuw huis, dus ik ook! Vier weken te vroeg kwam hij ter wereld op de dag van de verhuizing van zijn ouders. Hij was nog zo klein dat we de newbornshoot iets later hebben gepland. Hij was ruim 2,5 week op het moment van de shoot en nog geen 7 pond. Met mooie blonde haartjes van zn moeder en de ogen van zn vader. Wat een heerlijk mannetje! Af en toe keek hij eventjes rustig om zich heen om vervolgens weer lekker verder te slapen. Hij gaf geen kik, zo heerlijk relaxt! In twee uurtjes was het gepiept!


Newbornshoot

PhileineDecember 27, 2017
newbornshoot moeder met baby

Newbornshoot Phileine De newbornshoot van Phileine vond iets later plaats dan dat ik normaal gesproken newborns fotografeer. Phileine was namelijk al tien weken oud. Eigenlijk nog piepjong, maar voor een newbornshoot is dat al vrij oud. Bij voorkeur plan ik een newbornshoot in de eerste twee weken na de geboorte. Dan slaapt een baby nog diep en zijn ze makkelijker te poseren. Het was dus de vraag of Phileine zou gaan slapen. We hebben uiteindelijk 3,5 uur geprobeerd om haar in slaap te sussen. Maar deze blonde dame vond alles om zich heen veel te boeiend. Ze lag heerlijk rustig en relaxt om zich heen te kijken.

Gelukkig zijn er voor wakkere baby's ook genoeg poses waarbij het voor het resultaat niet nodig is dat een baby slaapt. Zo heb ik hele lieve foto's gemaakt van moeder en dochter. En Phileine was al zo sterk dat ze ook al op dr buik steunend op dr armpjes recht de camera in kon kijken. Uiteindelijk was het een mooie newbornshoot geworden, maar dan zonder slapende baby ;).


Studio zwangerschapsshoot

Lisette December 18, 2017
zwangerschapsshoot met dochter in tulerok

Zwangerschapsshoot Lisette De datum van de zwangerschapsshoot van Lisette stond al maanden vast, maar we hadden nog niet besloten of het een binnenshoot of buitenshoot moest worden. Naast het feit dat het behoorlijk koud was kwam de regen ook met bakken uit de hemel. Dus gelukkig hadden we besloten dat het een studioshoot moest worden. Ik had beneden de studio opgezet en alle jurken en props klaar gelegd. Er lagen meerdere achtergronden klaar, maar uiteindelijk hebben we de hele shoot met een zwarte achtergrond geschoten.

Het voordeel van de studioshoot was dat we op ons gemak de jurken konden proberen. Als je zwanger bent, en tegen het einde loopt is zo'n tutmomentje een heerlijke afleiding. Je voelt je mooi en bijzonder en alles draait om jouw en je mooie bolle buik. En als je dan eindelijk je baby in je armen hebt kan je je haast niet voorstellen dat hij of zij in je buik zat, maar gelukkig heb je daar de foto's voor!

Lente, de dochter van Lisette, vond dat tutten ook helemaal geweldig. Ze mocht een tulerok uitzoeken, dr haartjes werden mooi gedaan en samen met haar mama op de foto. Een prachtig moeder-dochter momentje.


baby fotoshoot

Adeline December 12, 2017
baby 10 maanden

Baby fotoshoot Adeline is zo'n vrolijke baby! Als volleerd model probeerde ze diverse outfits en ondertussen maar lachen! Ik had net dit cakesmash setje nieuw dus dat wilde ik graag even proberen. Schattig toch!?

Newbornschoot

Bo December 6, 2017
newborn in mandje

Newbornshoot Bo Wat een prachtig kindje! Bo was nog maar 2,5 week oud maar nu al een haardos waar menig man jaloers op kan zijn. Dit wordt later een hartenbreker!

Hij lag heerlijk relaxt en liet lekker met hem omtutten. Een modelbaby! In slapen had hij nog niet veel interesse. Met zijn mooie ogen zat hij alles rustig te bestuderen. Maar de aanhouder wint! We hadden de kachel lekker opgestookt, nog extra slokje melk, nog een kleine beetje wiegen en kleine Bo sliep als een roosje.


Zwangerschapsshoot

Cheryl Oktober 16, 2017
Zwangerschapsshoot

Zwangerschapsshoot De zwangerschapsshoot van Cheryl vond plaats op de Hilversumse heide. Na een beroerde nazomer was het eindelijk mooi weer. De heide stond niet meer in bloei maar het was evengoed een prachtige omgeving.

Ik had verschillende jurken mee waar Cheryl uit kon kiezen. De tule vloog bijna de heide over door de harde wind, maar uiteindelijk gaf diezelfde wind de foto's een gave extra dimensie.


Cakesmash Krommenie

Mila November 15, 2017
cakesmash roze goud

Cakesmash Mila Mila wordt binnenkort 1 en haar moeder wilde een leuke uitnodiging maken voor haar eerste verjaardag. Het thema was roze goud. Omdat haar grote zus Levi bij haar eenjarige cakesmash niet veel interesse in de taart had, mocht ze nu samen met haar zusje op de foto. Hoe leuk, twee mooie meiden in een tulerok die lekker mogen kliederen met taart!

Je kon wel zien dat ze keurig waren opgevoed. Kleine Mila wilde niets van de taart weten en ging echt niet zomaar zonder vork die taart aanvallen! De balonnen vond ze wel leuk. Gelukkig zat Levi na enige aanmoediging wel heerlijk te smullen van de taart.

Dat maakt kindershoots altijd zo leuk. Kinderen zijn heerlijk onvoorspelbaar en daar moet je als fotograaf snel op inspelen. En dan is het wel handig als je zelf ook een paar kinderen hebt rondlopen die soms alles uit de kast trekken.


Zwangerschapsshoot

Ramona Oktober 29, 2017
Zwangerschapsshoot

Zwangerschapsshoot Ramona wilde graag een buiten zwangerschapsshoot. En dan het liefst met mooie herfstkleuren. Kort voor de shoot twijfelden we nog. Blijft het droog, waait het niet te hard, is het niet te koud? Uiteindelijk leek het weer redelijk te blijven dus hebben we afgesproken bij Johanna's hof. Een prachtige locatie in de bossen vlakbij Castricum aan zee.

De zon ging bijna onder en we zaten midden in het gouden uurtje. We moesten snel werken want er kwam een enorm dreigende lucht aan. De combinatie van een ondergaande zon en een regenbui op afstand zorgde voor een prachtige regenboog op een aantal foto's. Petje af voor Ramona want die stond in haar prachtige zwangerschapsjurk te stralen alsof het twintig graden was. In werkelijkheid was het behoorlijk koud en heb ik hier en daar een rode neus moeten wegpoetsen.

We wilden nog 1 jurkenwissel doen in een mooie tule zwangerschapsjurk, maar toen ging de hemel open en hebben we een fikse bui op ons hoofd gekregen. Gelukkig heb ik voldoende mooie foto's kunnen maken.


Cakesmash Zaanstad

Demy Augustus 01, 2017
Cakesmash blauw groen

Cakesmash shoot De mama van Demy wilde graag als kleurenthema blauw groen grijs. Dat kan natuurlijk geregeld worden! Ik maak de taart voor een cakesmash zelf dus deze kan in elke kleur gemaakt worden.

Demy zat te smullen van de taart. Kon hij alvast oefenen voor zijn eerste verjaardag. Een dag later kwam er nog steeds blauwe kleurstof uit zijn neus. Hij ging er ook wel helemaal in op. Heerlijk als ze er zo'n smeerboel van maken!!


Cake smash fotoshoot

Adeline September 15, 2017
cakesmash roze goud

Cakesmash Adeline Adeline had al een beetje geoefend voor haar cake smash fotoshoot. Ik maak de cakesmash taart zelf en de eerste keer had ik alleen maar zwarte chocolade druppels. Dat werd dus een zwart wit grijs thema. Toch wilde ik ook graag een roze goud thema doen, dus dan maar nog een cakesmash fotoshoot doen. Inmiddels wist ze precies wat ze moest doen en ging met haar hoofd volledig de taart in. Heerlijk! Dat werd met recht een cakesmash!


Newbornfotoshoot

Werkwijze April 23, 2016
Werkwijze newbornfotoshoot

Newbornfotografie werkwijze Newbornfotografie is de vastlegging van baby’s in een heerlijke diepe slaap. De shoot vind plaats in de eerste 2 weken na de geboorte. Baby’s zijn dan makkelijker te poseren omdat ze sneller en dieper in slaap vallen.

De fotoshoot zal plaatsvinden bij jullie thuis. Dit is zowel voor moeder als baby relaxter. De fotoshoot zal ongeveer twee tot drie uur in beslag nemen. Dit is afhankelijk van de baby. Het ritme van jonge baby’s is nog erg onvoorspelbaar en het kan zijn dat het in slaap wiegen iets meer tijd neemt.

Jonge baby’s hebben een slaapcyclus van ongeveer een uur. Dat betekent dat ze maximaal een uur wakker zijn (uitzonderingen daargelaten ;) ). Voor een mooie zachte slapende baby op de foto zou het dus fijn zijn als je baby dit uurtje vlak voor de shoot plant, maar als moeder weet ik ook dat dit niet altijd te sturen is. Daarom neem ik er ook uitgebreid de tijd voor met enorm veel geduld om die mooie newborn foto’s te maken.

Probeer je baby vlak voor de shoot een voeding te geven zodat honger in ieder geval geen reden is om ontevreden te zijn.

Voordat je baby in slaap valt kan je je baby alvast uitkleden tot de luier en in een warme doek wikkelen. Zo hoeven we je baby niet onnodig te storen en is de kans op doorslapen groter.

Vrijwel geen enkele baby vind uitkleden leuk. Zorg dan ook dat het lekker warm is bij jullie in huis! Ik neem een klein electrisch kacheltje mee zodat de temperatuur van je baby op peil blijft. Houdt er dus rekening mee dat het eventjes tijdens de shoot behoorlijk warm kan zijn.

Tussen de foto’s door dek ik je baby toe en houdt ik zijn of haar temperatuur goed in de gaten. Het welzijn van jullie baby staat ten alle tijde voorop!

Niet alle baby’s willen in een bepaalde pose liggen. Ik ben voor een zo natuurlijk mogelijk verloop van de shoot waarbij we jullie baby zo min mogelijk storen in zijn of haar slaap en niet dwingen in een oncomfortabele houding.

De shoot zelf zal bestaan uit foto’s - met papa/mama en eventueel broertjes en zusjes - met een aantal poses op de beanbag (grote zitzak) - met keuze uit een prop (diverse mandjes of een dromenvanger De shoot zal gestyled worden naar de kleuren die je wenst. Je hebt keuze uit achtergronddoeken, inbakerdoeken, mutsjes, haarbandjes en diverse newbornpakjes. Helaas kan ik niet alles meenemen omdat een standaard shoot al een verhuizing opzich is.

Daarom heb ik een vragenlijst opgesteld die ik voor de shoot telefonisch zal doornemen met je.

Nadat je baby geboren is plannen we een afspraak in. Probeer dit zo snel mogelijk na de bevalling te doen zodat het aan beide kanten makkelijker te plannen is.


Zwangerschapsshoot

Werkwijze April 7, 2016
Zwangerschapsshoot werkwijze

Zwangerschapsshoot Je zwangerschap is een bijzondere tijd. Er groeit een klein wondertje in je. Een unieke ervaring die je graag wilt vastleggen. Als je baby er straks is, kan je je bijna niet meer voorstellen hoe het was om zwanger te zijn. Met een zwangerschapsshoot creeer je mooie foto’s van dit moment waar je later nog vaak met plezier op terug kan kijken.

De shoot kan plaatsvinden bij je thuis of op locatie. Maak er een onvergetelijk moment van en pamper jezelf van te voren. Laat je haar en make up en nagels doen of ga lekker in bad. Zorg ervoor dat je ontspannen en relaxt bent en laat Saenmoments de rest doen! We hebben mooie jurken waar je uit kan kiezen om jezelf extra mooi te laten voelen.

Een zwangerschaps shoot vind plaats in de 32 t/m 36ste week van je zwangerschap. Je buik is dan mooi rond en nog niet ingedaald. Een zwangerschapsshoot duurt ongeveer een uur.

Je hebt keuze uit een aantal zwangerschapsjurken en doeken waarin we je buik mooi kunnen accentueren. De jurken zijn van doorschijnend materiaal dus zorg zelf voor neutrale lingerie. Mocht je je hier niet prettig bij voelen kan je zelf ook een legging en topje meenemen voor onder de jurken.

De kracht van een foto zit onder andere in het kleurgebruik en de setting. Bij familiefoto’s is het raadzaam dat de kledingkeuze op elkaar wordt afgestemd. Vermijd drukke printjes en felle kleuren en kies voor tijdloze kleding in neutrale kleuren. Een wit t-shirt met een spijkerbroek is altijd goed!

Bij een zwangerschapsshoot wil je je mooie buik showen. Zorg dus voor neutrale kleding waarin je buik goed zichtbaar is. Bijvoorbeeld een strak wit tshirt of topje. Printjes lijden af van de foto dus probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Op veel poses zullen je handen te zien zijn. Zorg dus dat je nagels er mooi verzorgd uitzien!

Ontspan en geniet van het moment! De mooiste foto’s worden gemaakt als iedereen zichzelf is en er geen gedwongen lach momenten ontstaan.Saenmoments
  • Newbornshoot
  • Kinderfotografie
  • Zwangerschapsshoot
  • Cake smash fotoshoot
  • baby fotoshoot
  • Gezinsshoot
  • Portretfotografie

Over mij

Ik ben Marije, moeder van drie mooie dochters, getrouwd met Job en woonachtig in Krommenie, Zaanstreek. Ik heb 1 grote passie, en dat is fotografie! Je kan bij mij terecht voor newbornfotografie, zwangerschapsfotografie en cakesmashes, trouwfotografie, headshots/ profielfotos , kinderfotografie en familieshoots.

headshot profielfoto

Tags

Newborn shoot Cake smash fotoshoot fotoshoot Zwangerschaps shoot Cakesmash kinderfotografie baby fotografie newborn fotografie fotoshoot baby Zwangerschapsfotografie Zwangerschaps fotoshoot jurk fotograaf zaanstad Lifestyleshoot Familie fotoshoot Kinder shoot